13 sterke verhuistips

Sterk verhuizingen in sterk in ontzorgen. Dit betekent dat we naast de verhuizing zelf, ook betrokken zijn bij andere belangrijke zaken. Denk aan het regelen van tijdelijke opslag of het geven van verhuistips. Goede tips kunnen u een hoop gedoe en stress besparen. Bovendien zijn ze handig om te gebruiken als verhuischecklist.

Als jong en gedreven bedrijf is het ons doel om snel en efficiënt te werken. Mede daardoor kunnen we aantrekkelijke prijzen aanbieden. En door gebruik te maken van onze 13 sterke verhuistips kunt u daar ook aan meewerken.

Overtollige spullen opruimen

U kent het wel, dozen die al jaren niet meer open zijn geweest en ergens op zolder in een hoekje staan. Soms zitten er waardevolle spullen van vroeger in, maar vaak kan wel de helft weg. Ga niet onnodig spullen verhuizen die u toch niet meer gebruikt. Dat scheelt een hoop werk tijdens de verhuizing. Zoek alles van tevoren goed uit en beslis daarna wat mee kan en wat niet. Het afvoeren van de overtollige spullen naar de kringloopwinkel doen we ook graag voor u.

Vrienden en familie

Het is goed bedoeld om zo veel mogelijk vrienden en familie om hulp te vragen, maar wanneer u Team Sterk heeft ingeschakeld is dat niet nodig. Meestal is het dan te druk en lopen mensen elkaar in de weg. Dat zorgt alleen maar voor vertraging. Het is handiger om te vragen of ze mee willen inpakken en/of uitpakken. Want dat is eigenlijk het meeste werk.

Stevig verhuismateriaal

Veel mensen hebben nog ergens oude verhuisdozen liggen. Ons advies is om ze niet meer te gebruiken. Vaak zijn ze versleten en dan gaan ze scheuren. Het is verstandig om kwaliteit verhuismateriaal te gebruiken. U wilt natuurlijk niet dat uw spullen breken of dat een doos scheurt. Geef het op tijd aan, dan krijgt u van ons stevig verhuismateriaal in leen. Gratis en voor niets!

Cijfers geven

Het kan gebeuren dat u iets nodig heeft, maar niet meer weet in welke doos het zit. Daarom is het handig om elke kamer te voorzien van een cijfer. Tijdens het inpakken zet u het cijfer op de verhuisdoos van die kamer. Zo kunt u dozen makkelijk terugvinden.

Breekbare voorwerpen

We willen voorzichtig omgaan met breekbare voorwerpen, zoals glas en porselein. Tijdens het inpakken kunt u ze combineren met zachte spullen. Denk aan truien, beddengoed en handdoeken. Zorg er wel voor dat de doos nog goed te tillen is.

Garderobedozen

In de meeste gevallen, vooral bij vrouwen, zitten veel dozen vol met kleren. Uiteraard geen probleem, maar wij adviseren om speciale garderobedozen te gebruiken. De kleren kunnen dan aan de hanger blijven en u bespaart een hoop strijkwerk. De garderobedozen kunt u van ons lenen.

Zware meubels

We maken het geregeld mee: mensen die zelf zware dozen tillen of oude meubels van zolder afslepen. Iets wat helemaal niet nodig is, want onze sterke mannen doen dit graag voor u. Bovendien hebben wij de handigheid om er goed mee om te gaan, waardoor uw verhuizing snel en soepel kan verlopen.

Plattegrond schetsen

Bij Sterk Verhuizingen gaan we een stapje verder dan alleen het verhuizen van A naar B. We zorgen er namelijk ook voor dat uw spullen op de juiste plek in uw nieuwe huis komen. Als u van tevoren globaal een plattegrond schetst en aangeeft waar de spullen mogen komen, dan kan met de verhuizers overlegd worden waar ze de dozen en meubels neerzetten. Zo staan ze niet in de weg.

Schone verhuisdekens

Beschadigingen aan uw meubels willen we natuurlijk voorkomen. Zorg daarom voor goede bescherming en dek uw meubels af met schone verhuisdekens. Ook deze kunt u van ons lenen.

Originele verpakkingen

Sommige producten, zoals computers en lampen, zijn erg kwetsbaar. We raden u aan om zo veel mogelijk de originele verpakkingen te hergebruiken. Deze zijn vaak al voorzien van schokdempers en kunnen veilig vervoerd worden.

Brandbare spullen

Tijdens een verhuizing staat veiligheid voorop. Zet tijdens het inpakken brandbare spullen, zoals chemische schoonmaakmiddelen, apart en sluit ze niet geheel af in een doos. Zorg ervoor dat u ze in ieder geval niet zomaar tussen andere voorwerpen zet.

Elektrische apparaten

Het is wat, al die kabels van elektrische apparaten. Hoe zat het nou ook alweer? Bespaar u dit probleem door een foto te maken voordat alles wordt losgekoppeld. Dan kunt u na de verhuizing precies zien welke kabels waar horen. Slimme verhuistip, toch?!

Administratieve zaken

Niet het meest leuke deel van een verhuizing, maar we raden aan om administratieve zaken op tijd te regelen. Denk vooral aan het doorgeven van uw nieuwe adres, het aanpassen van verzekeringen en omzetten van abonnementen. Hoe eerder, hoe beter. Daar heeft u alleen maar profijt van.

But first coffee!

Er is één belangrijk voorwerp dat u niet hoeft in te pakken: het koffiezetapparaat. Sterk Verhuizingen zorgt hier wel voor. Dan kunt u (én wij) tijdens de verhuizing nog lekker genieten van een kopje koffie! 😉

We hopen dat u iets heeft aan deze 13 sterke verhuistips. Heeft u hulp nodig of wilt u een prijsindicatie voor uw verhuizing? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.